« terug naar vorige pagina

Landelijk SchakelPunt (LSP)

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Het Landelijk Schakelpunt is geen database: er worden geen medische gegevens in opgeslagen. Die gegevens blijven gewoon staan in de dossiers bij de huisarts en apotheek. Daar kunnen andere zorgaanbieders, via het Landelijk Schakelpunt, de belangrijkste informatie bekijken.

Toestemming

Als je toestemming geeft, melden je huisarts en apotheken je burgerservicenummer (BSN) aan bij de verwijsindex van het Landelijk Schakelpunt. Kom je bij een andere zorgaanbieder, dan kan die met je BSN zoeken in de verwijsindex: welke zorgaanbieders delen welke medische informatie over jou? Vervolgens kan die andere zorgaanbieder de gegevens bekijken die hij nodig heeft voor je behandeling. Lees altijd eerst de folder.

Jouw toestemming kun je op drie manieren regelen:

  • Optie 1: Zeg het tegen je huisarts en apotheker
  • Optie 2: Geef hen een ingevuld toestemmingsformulier
  • Optie 3: Regel het online op Volgjezorg: wil je online toestemming geven voor het LSP aan Huisartsenpraktijk Mijke Verweij? Klik dan hier.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.volgjezorg.nl